楼主: 我本英雄

造船专业英语每日一句

Not only did I know hime ,but i was his best friend.

龙船学院
138,你们的船舶在许多国家都维修过·,你比我们更有经验。这个特殊项目的价格根据国际价格而定的,不是根据成本来定的,我想你应该更清楚这一点

You have your ship repaired in many other countries,and you are very much more experienced than me ,the price of this perticular item is caculated accordng to international price not according to cost, I think you are very clear about this.

139,所有的船都要进行年检,这是由船级社雇用的验船师来进行的

140,我们委托第三方对舵杆进行检验。

We entrust the third party to check the ruder stock

141,生命中的任何事情都值得全力以赴。

anything in life worth doing is worth doing well.

142,船体的装配与焊接是造船的两个主要工艺,造船的质量、效率和成本和它们有直接关系

Fabraction and welding for hull  are 2 primary workmanship in shipbuilding,the shpbuilding quality, work efferency and cost directly rely on them .

143,你也知道,价目单上通用的价格是市场价格。会受到市场价格的影响。你看,这个材料的花费比以往都高。这样的话,价格也会随之改变

As you know, the list prices are current prices or called market prices. The change of market prices will affect it. You see, the materials are costing more than before. In this case, the prices will also change

144,怎样保证舱口盖水密?

How is the hatch cover kept watertight?

145,用橡胶密封条(strip),将其安装在舱口围板四周

By rubber strips. We’ve installed the strips around the hatch coamings.

145,当安装一管件时,你怎样决定管件在船上的确切位置

When fitting a pipe,how do you determine the exact position on board?

146,什么时候能给我你们的报价?我们将根据它做出某些决定?

When can you submit your quotaition ? we will  make our decision according to it.